Over ons

De meerwaarde van een adviseur
Bepalen wat je financieel allemaal moet regelen is best lastig. Er zijn veel verschillende producten en de voorwaarden zijn vaak lastig te begrijpen. En als je de producten met elkaar wilt vergelijken, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. En dat terwijl je een beslissing moet nemen voor een lange periode. Is er geen andere manier om een keuze te maken voor een financieel product dat aansluit bij jouw leefsituatie? Je kunt jouw eisenpakket neerleggen bij ons als onafhankelijk financieel adviseur. Wij adviseren over wat het beste bij jouw situatie past!

Een advies op maat
Wij als onafhankelijk financieel adviseur bekijken in welke leefsituatie jij je bevindt en wat jouw financiële wensen zijn. Zo kunnen wij bepalen welke verzekeringen bij jou passen en je hierover een goed en vooral onafhankelijk advies geven. Ook denken wij met je mee. Wat verwacht je voor de toekomst, heb je nog financiële vragen? Wij komen met oplossingen, omdat wij maatwerk bieden en niet afhankelijk zijn van financiële instellingen of banken.

Financiële producten altijd up-to-date
Omdat je leven continu onderhevig is aan veranderingen, zijn je financiële producten dit ook. Wij als onafhankelijk adviseur weten precies welke veranderingen van invloed zijn op jouw toekomst en op de financiële producten die jij hebt afgesloten. Heb je een huis gekocht, ga je trouwen of krijg je een kind? Of misschien ben je net met pensioen gegaan, heb je sinds kort een eigen bedrijf of heb je juist ontslag gekregen. Allemaal situaties die van invloed zijn op de door jou afgesloten financiële producten. Maar denk jij hieraan wanneer zich zo’n ingrijpende leefsituatie voordoet? Een onafhankelijk adviseur doet dit wel en regelt op de achtergrond de zaken voor jou.

Iemand voor al je vragen
Je wilt degene die jou van advies voorziet kunnen vertrouwen. Je wilt er zeker van zijn dat het advies dat je ontvangt deskundig is, maar ook dat deze onafhankelijk is en dat de adviseur niet praat namens een bank of verzekeraar. Dat jouw adviseur gewoon bekijkt welk financieel product voldoet aan jouw eisen en wensen. Eigenlijk moet je adviseur jou gewoon van dienst zijn. En daarnaast is het prettig om een klik met elkaar te hebben. Je legt immers wel je financiële gegevens bij hem op tafel. Daarom heb je bij ons kantoor je eigen vaste adviseur die al je financiën regelt en je situatie dus door-en-door kent!

Onze adviseurs

Peter J.M. Raaijmakers FFP   

Telefoon:         06-55780434
Email:               p.raaijmakers@rfpadvies.nl

LinkedIn plaatje

Sinds 1993 werkzaam als adviseur. In 1999 ben ik geslaagd voor het examen van de Federatie Financieel Planners (FFP) en sindsdien draag ik het FFP-keurmerk. Als gecertificeerd financieel planner geef ik integraal advies.

Walter A.A. Horsten  

Telefoon:         06-24194848
Email:               w.horsten@rfpadvies.nl              

LinkedIn plaatje

Yvonne Rijkers      

Telefoon:         06-18782773  
Email:               y.rijkers@rfpadvies.nl                   

LinkedIn plaatje

De voordelen van een onafhankelijk adviseur
Een financieel adviseur betaal je uiteraard voor het advies dat je van hem ontvangt en voor het beheren van je financiële pakket. Maar daar krijg je veel voor terug. Vaak blijk je zelfs dankzij hem te besparen op je verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor je klaar wanneer je bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op je verzekeringen. Welke voordelen biedt een onafhankelijk financieel adviseur en waarom?

Voorkomen van dubbel verzekeren, oververzekeren en overbodige producten
Verschillende dekkingen vallen onder meerdere verzekeringen. Soms is het afsluiten van een extra verzekering dus helemaal niet nodig, omdat een andere verzekering vaak al een deel van de kosten dekt. Ook spaar je vaak voor later via verschillende potjes: aflossen op je hypotheek, lijfrentes, spaartegoeden. Je financieel adviseur stemt alle verzekeringen op elkaar af en geeft je hierover een advies op maat.

Voorkomen van te hoge lasten
Je financieel adviseur bekijkt de lasten die je hebt. Zijn de lasten hoger dan je kunt dragen? Of spaar je teveel voor je pensioen? Ook hier komt de zorgplicht weer bij kijken. Je ontvangt het advies dat aansluit bij jouw situatie en de lasten die jij kunt en wilt dragen.

Voorkomen van te dure producten
De voorwaarden van de financiële producten moeten aansluiten bij jouw leefsituatie en eisenpakket, maar dat geldt ook voor de prijs. Je financieel adviseur scant een breed aanbod aan producten op prijs/kwaliteit verhouding.

Voorkomen van te weinig flexibiliteit
Sommige financiële producten bieden een lage prijs, maar kennen door hun starre voorwaarden weinig flexibiliteit. Wat moet je doen als je situatie verandert? Vaak kun je niet boetevrij aflossen, zit je vast aan een langdurig contract of betaal je hoge switchkosten. Je financieel adviseur weet dit te voorkomen en je hierin te adviseren.

Mogelijkheid tot switchen bij betere of goedkopere oplossingen
Heb jij een goede verzekering lopen, maar doen zich door veranderingen in de markt of in jouw leefsituatie op een gegeven moment betere oplossingen voor? Je financieel adviseur is hiervan op de hoogte en kan jouw situatie in de gaten houden. Hij adviseert je dan als je kunt switchen naar een product met een betere prijs/kwaliteit verhouding.

Hulp bij schade
Heb je schade en wil je aanspraak maken op de financiële producten die je hebt afgesloten? Je belt je financieel adviseur en deze weet direct waar je recht op hebt. Vaak zet hij alvast wat zaken in gang, zodat de financiële afwikkeling snel wordt geregeld. En als je niet meteen krijgt waar je recht op hebt springt een onafhankelijk adviseur voor jou in de bres. Niet voor niets is hij onafhankelijk van verzekeraars en banken.

Alles op één plek, bij een bekend gezicht
Je bent bekend bij je financieel adviseur. Je gegevens houdt hij continu up-to-date. Dit maakt dat al jouw financiële producten goed op elkaar aansluiten. En heb je vragen of wil je een schade melden, dan heb je een vast aanspreekpunt. Iemand die jou kent, dichtbij je staat en altijd bereikbaar is. Zelfs buiten kantooruren.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Raaijmakers Financieel PlanBuro B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie