Rechtsbijstandverzekering

Een discussie met de aannemer, een geschil met je werkgever, oplopende ruzie met de buren of je geld niet teruggekregen bij een webwinkel? Het is wel zo prettig als je in die situaties kunt terugvallen op de deskundigheid van een jurist. Daarvoor zorgt de rechtsbijstandverzekering.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandsverzekeraar zorgt dat jij je niet druk hoeft te maken bij een discussie. Dat doet de verzekeraar voor je. Dat scheelt niet alleen veel geld aan juridische kosten. Ook scheelt het je veel moeite, frustratie en onzekerheid.

Bij een rechtsbijstandsverzekering kun je kiezen voor de volgende modules:

  • Verkeer
  • Consument en Wonen
  • Werk en Inkomen
  • Persoon en Familie
  • Fiscaal en Vermogen


Wie heeft er gelijk?
De rechtsbijstandverzekering bekijkt eerst of jij het in de discussie inderdaad bij het rechte eind hebt. Want ook al voelt een discussie nog zo onredelijk, het wil niet zeggen dat de Nederlandse wet jou ook in het gelijk stelt. Sta je inderdaad in je recht, dan onderneemt de rechtsbijstandverzekeraar actie.

Kies zelf je advocaat
De meeste conflicten worden opgelost nog voordat er een advocaat of rechtbank aan te pas komt. De brief van een rechtsbijstandverzekeraar zorgt voor voldoende psychologische druk waardoor de andere partij tot betaling overgaat.

Maar soms is extra druk nodig. Dan wordt er een advocaat ingeschakeld. Jouw verzekeraar kan die advocaat voor je regelen. Ook mag je onder voorwaarden zelf een advocaat kiezen. De rechtsbijstandverzekeraar vergoedt dan de kosten. Bedenk echter dat jouw inschatting van de vaardigheden van een advocaat wellicht minder groot is dan die van de verzekeraar. Deze heeft immers veelvuldig contacten met verschillende advocaten.

Kies voor een rechtsbijstandverzekeraar met zichtbare resultaten en een lage premie. Wij doen je graag een suggestie. Laat je gegevens achter.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Raaijmakers Financieel PlanBuro B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie